De OlieVoetbal Cup 2024

Zaterdagochtend 13 januari, een kort verslag van de dag:


8:00 uur - terwijl de rest van Nederland nog tussen de klamme lappen ligt, betreden de eerste vrijwilligers sportpark de Kikkershoek om de ‘SHO OlieVoetbal Cup’ voor te bereiden. 48 Teams met jongens en meiden uit 2015 (JO9) en 2014 (JO10) gaan vandaag de strijd aan met elkaar.

9:30 uur (& 12:30 uur) - Tijd voor de openingsceremonie! De kids komen, begeleid door de champions league hymne met zwart witte vlaggen veld 1 op, onder aanvoering van de SHO-teams. Arwin de Koning klinkt als vanouds uit de stadionspeakers en praatte het toernooi vakkundig aan elkaar.

10:00 uur (& 13:00 uur) - De bal rolt en de kids rennen. 4 poules, 6 teams, 5 wedstrijdjes van 12 minuten, 6 tegen 6, geen scheidsrechters. Fanatisme op het veld en gelach op de tribune. Een perfecte mix.

12:15 uur - (& 15:15 uur) De prijsuitreiking vindt plaats op veld 1. Iedereen krijgt een medaille als aandenken en de winnaars van de pouls krijgen een beker.


De organisatie was in handen van toernooibazinnen Lizzy Both en Louise Collé. Twee betrokken voetbalmoeders die het wilden en het vervolgens gewoon deden. 48 teams weten te strikken voor je eerste toernooi is indrukwekkend en dan druk ik mij mild uit. De kantine puilde uit en de AA’s, schalen teampatat en tosti’s vlogen over de toonbank.

De app Tournify werd ingezet voor de ondersteuning van het toernooi, Bakkerij Boender zorgde voor verse oliebollen en Gaaf verhuur zorgde voor springkussens.

Ook waren er weer veel betrokken SHO-ouders aanwezig om de dag voor onze kids en onze gasten in goede banen te leiden.

Een groot sportief succes, ik kan niet anders concluderen. Volgend jaar dan maar weer dames?

Tournify:

werd ingezet voor online organisatie en ondersteuning van het toernooi.

Louise Collé (links) & Lizzy Both (rechts)

Klik hier om de foto’s te downloaden voor eigen (niet commercieel) gebruik.

Volgende
Volgende

360˚ Foto’s en virtuele tours.