De vent en z’n tent.

Hoi, ik ben Jeroen Verheij en dit is hoe mijn fotocarrière een klein jaar geleden begon.

Van huis uit ben ik vastgoedondernemer (Verhuurtbeter.nl) en in het verleden deed ik regelmatig een beroep op externe fotografen die op hun beurt onze huurwoningen fotografeerden voor Funda.nl en eigen website. 
Niet elke fotograaf levert optimale kwaliteit en zo gebeurde het dat ik rommelfoto's aangeleverd kreeg van een nieuwbouwcomplex in Amsterdam. De verhuurder was hier niet blij mee en ik had geen tijd meer om een nieuwe opdracht uit te werken. Enfin, er zat nog maar 1 ding op. Zelf doen. Dus, gewapend met een creditcard liep ik de volgende dag Kamera Express in Amsterdam binnen en kocht mijn eerste systeemcamera. De Canon RP met 24-105 mm lens. Nog geprobeerd te onderhandelen maar dat lukte niet. Geen cent eraf gekregen eerlijk gezegd. Ik wist letterlijk niets van fotografie en vroeg de verkoper in ruil voor geen korting minimaal de instellingen van mijn RP zo klaar te zetten dat ik gelijk kon 'schieten' op locatie. Dat lukte wel, aan serviceverlening geen gebrek bij Kamera Express. 

Inmiddels ben ik bijna één jaar aan het fotograferen en heb ik het virus flink te pakken. Als autodidact met een voorliefde voor 'tech' heb ik mij razendsnel kunnen ontwikkelen aan de hand van Youtubefilmpjes van andere fotografen en creatievelingen. 2 Youtubers waar ik filmpjes inmiddels nooit meer van oversla:

Jared Polin (praat over camera's, instellingen en RAW-foto's)
Matt Kloskowski (praat over nabewerking met Adobe programma's)

Sinds ik fotografeer vragen mensen mij wat mijn einddoel is. Zou het zelfs de koers van mijn vastgoedcarrière kunnen wijzigen? Fotografie is voor mij inmiddels meer dan een hobby, stel mij deze vraag volgend jaar nog eens.. ;-)

Jeroen Verheij 

-----------------------

Huidige kit:

Canon R3 body 
Canon RP (backup)
RF 24-105 f/4 (L versie + kitlens van de RP)
RF 15 - 35 mm f/2.8 L
RF 28 - 70 mm f/2.0 L
RF 50 mm
RF 85 mm Macro
RF 70 - 200 mm f/2.8 L 
RF 100 - 500 mm f/4.5 L
Canon Speedlite ST-E3-RT V2
Canon Speedlite 430EX III-RT (2x)

Vorige
Vorige

Ada & Davi

Volgende
Volgende

Helen & Elmar..