The sequel.. Salsa deel II

Wegens succes verlengd zullen we maar zeggen. Salsa Na’Ma deel II bij LISA in Rotterdam op 16 november jl. Ik bracht deze avond 2 collega’s mee. Albert-Jan van bergeijkfotografie.nl en Ymke van ymkemyrte.com

Als je als fotograaf teruggevraagd wordt kan dat twee dingen betekenen. 1: je foto’s waren goed of 2: je hebt te weinig gerekend. Ik hou het gemakshalve op variant 1 🤣. Samen met Albert-Jan heb ik geprobeerd een nieuwe set foto’s te maken die niet te veel lijkt op de eerste set. Hiervoor hebben we de hulp ingeroepen van Ymke Myrte, professioneel fotograaf en ‘flitsmeister’. Dat laatste is een flauwe toespeling op haar kennis over on-camera en off-camera flash.
Bij on camera flash is het vooral de bedoeling dat je het flitslicht niet rechtstreeks op het onderwerp laat vallen maar het licht kaatst via wanden, plafond of zelfs gordijnen. Dit verzacht het licht en levert minder scherpe schaduwen op. Bij off camera flash stuur je strategisch geplaatste flitsers aan door middel van een trigger op je camera.

Ook bloopers waren er weer rijkelijk. Iemand ff vol in de ‘bakkes’ flitsen en die persoon aansluitend gedesoriënteerd van een trappetje zien vallen. Of je witbalans op ‘flash’ laten staan ook nadat je gestopt bent met flitsen (resultaat: gele foto’s). Of flitsers op statieven plaatsen (voordat de dansavond begint)en er tijdens de dansavond achterkomen dat ze op de verkeerde stand staan. TTL (through the lens) waardoor ik ze qua lichtsterkte niet kon stellen via de trigger op de camera.

Enfin, het is nog een hele klus om les te krijgen, te snappen wat je aan het doen bent met een flitser, te wisselen tussen on en off camera flash en verbinding te maken met de mensen.

Vorige
Vorige

Christel & Jasper..

Volgende
Volgende

Salsa Na’Ma